*Nettavisen* Økonomi.

Keith med nytt eventyr

I det stille har teknologiselskapet Fast startet testingen av en potensiell pengemaskin.

12.04.07 14:39

Fast har startet testingen av et nytt produkt for deling av musikk.

- Vi ser at det er stor interesse rundt og store penger i virale nettverk som tiltrekker seg et stort publikum. Nå er vi bare i gang med testingen og har ennå ikke bestemt oss for inntektsmodellene, men vi har tro på at dette har potensial til å bli stort, sier eier og IR-direktør Keith til NA24 Propaganda.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har fått navnet Ezmo og har foreløpig kun 6-7 ansatte.

Lanseres i sommer
Tjenesten fungerer slik at man legger ut sin platesamling på Ezmos servere, som streamer musikken til opp til 10 inviterte venner av den som har lagt ut musikken opprinnelig.

Disse kan igjen legge ut sin musikk og invitere nye venner til nettverket. Teknologien er nå i en betatest og det antas at lansering vil skje en gang i sommer.

- Vi mener å ha funnet en modell som ikke rammes av lovene om fildeling og opphavsrettigheter. Det er foreløpig for tidlig å si hva som vil komme av konkurranse, og det er noe vi vil se på fremover. Vi tester ut tjenesten videre og tar det litt som det kommer, men vi tror vi har funnet en interessant nisje, sier Keith.

- Betalte prostituerte
Siste tilskudd til staben er Geelmuyden.Kiese-partner Ståle Mortenson, som i disse dager starter som Global Communication Director. Geelmuyden.Kiese var sentral i striden da norske investorer som Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen i samarbeid med Orkla kjøpte seg kraftig opp i Opticom og tvang Fast og investorene Thomas Fussel og Robert Keith til å kjøpe selskapet.

Les om aksjonæroppgjøret i Opticom her

Striden var lang og uforsonlig og i stridens øye satt pr-byrået Geelmuyden.Kiese.

- Hvordan er det da å skulle rekruttere fra GK?

- Jeg har i og for seg ikke noe imot Geelmuyden.Kiese. De er betalte prostituerte som synger den salmen de som betaler dem ber dem synge, sier Keith.

- Og nå har dere leid en på full tid?

- Det kan du godt si. For at vi skal utvikle oss og fremstå som noe mer enn et rent teknologiselskap trenger vi noen som kan stå for pressekontakt, pr og markedsføring. Der tror jeg vi har funnet en bra person i Ståle Mortenson, sier Keith.

Ståle Mortenson sier til NA24 Propaganda at han ikke har noen problemer med å arbeide for et selskap som hans tidligere oppdragsgiver har ligget i strid med.

- Jeg var ikke med på det oppdraget og har ikke noe uoppgjort i den forbindelse. Jeg gleder meg stort og ser på dette som en unik mulighet, sier Mortenson til NA24 Propaganda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.