NA24.no

Økende handel med mobilen

Foto: Shutterstock (Shutterstock)
De unge leder ann utviklingen.

Handel på mobil er stadig økende i Norge. Det viser den nye e-handelsundersøkelsen som er utført av TNS Gallup på oppdrag fra Nets. Undersøkelsen viser også at det er de unge som leder an i utviklingen og som handler mest på mobil,melder Nets i en melding.

Menn handler mest
-Handel med mobiltelefonen blir stadig mer utbredt. Det sier informasjonssjef i Nets, Sigbjørn Larsen. Undersøkelsen viser, at 11 % av de spurte på et tidspunkt har gjennomført en handel via mobiltelefonen. Det er de unge i alderen 15-29 år som handler mest med mobiltelefon. I denne aldersgruppen er svarer en av fire eller 25 % at de har gjennomført denne form for handel. Analysen viser også, at menn foretar en større andel av kjøp med mobiltelefonen enn kvinner.

I aldersgruppen 30 - 44 år er det 14 %, som har handlet med mobiltelefon, mens kun 7 % i gruppen 45-59 år har gjennomført lignende kjøp. Personer over 60 år står kun for 6 % an handel med mobil,viser undersøkelsen.

7 % av de spurte har gjennomført en e-handel via mobiltelefonen i løpet av en måned 2011. Når vi handler via mobilen så er over 60 % af kjøpene under kategorien knyttet til digitalvare.

Endelig viser analysen også, at hele 62 % av de spurte foretrekker å få deres kjøp trukket fra deres betalingskort, såfremt de skal handle via mobiltelefonen. Det er kun 13 %, som ønsker at få trukket betalingen via deres mobilregning,ifølge undersøkelsen.

Der skjer dermed en stadig vekst i bruken av mobiltelefon ved e-handel, selv om det fortsatt er den tradisjonelle netthandelen som fortsatt dominerer innenfor elektronisk handel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere