Kenneth Griffin kjøpte tidenes dyreste leilighet i USA

Hedgefondforvalteren er på boligjakt, og punget ut to milliarder kroner på leilighet i New York.

25.01.19 13:20

LOS ANGELES (Nettavisen): En rekke medier melder at milliardæren Kenneth Griffin har kjøpt en penthouse i leilighetskomplekset 220 Central Park South.

Leiligheten ser ut over Central Park, og er på over 2000 kvadratmeter over fire etasjer.

Se bilder fra det eksklusive nabolaget i videoen over!

Prislappen var svimlende 238 millioner dollar, omtrent 2 milliarder kroner, og er med det den dyreste leiligheten noensinne solgt i USA, skriver Wall Street Journal.

Leilighetskomplekset, som skal være over 79 etasjer er fortsatt under oppføring. Ifølge CNBC kjøpte Griffin leiligheten tom, og vil derfor mest sannsynlig bruke nye millioner på møbler og annet design. En talskvinne for Griffin bekrefter boligkjøpet.

Kenneth Griffin har en lang og vellykket karriere innen finans, og er grunnlegger av hedgefondet Citadel. Han har en formue på nesten ti milliarder dollar, ifølge Forbes.

MILLIARDÆR: Kenneth Griffin. Foto: Citadel

Kjøpet av leiligheten i New York er det siste i rekken av flere store boligkjøp for Griffin. Ifølge CNBC skal Griffin de siste årene ha kjøpt dyre boliger i Chicago, Miami og New York.

Han har også brukt mer enn 200 millioner dollar, over 1,7 milliarder kroner, på å sikre seg tomt i Palm Beach i Florida for å kunne bygge et hus der.

I tillegg kjøpte Griffin denne uka en bolig i London til over én milliard i London, som var den dyreste boligen kjøpt i den engelske byen på et tiår.

Ifølge CNBC er Kenneth Griffin den amerikanske milliardæren som har punget ut mest på boliger de siste årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.