*Nettavisen* Økonomi.

Keppels norske favoritter

Verft i Singapore er populære blant norske redere.

HOLMENKOLLEN (NA24): Salen var nesten full da verftsgrupperingen Keppel presenterte for investorene på Paretos olje- og offshorekonferanse.

Direktør Ho Cheok Yuen starter sin presentasjon med å kalle Keppel en liten, men essensiell aktør i verftsbransjen. For norske redere og riggeiere har de vært mer enn essensiell.

Blant annet har de 15 års samarbeid med tidligere Smedvig nå Seadrill. John Fredriksens rederier Frontline og Golar LNG har også bygget flere av sine skip ved verftene i Singapore. Kristiansand-investoren Bjarne Skeie har også gode relasjoner til Keppel. Prosafe har også fått flere av sine flytende produksjonsenheter bygget ved verftene. Awilco er et annet norsk selskap som har bestilt rigger fra Keppel Fels.

Situasjonen til verftene har også vært en utfordring. Det foreller Yuen til de fremmøtte.

Den stramme leverandørsituasjonen sammen med de økende kostnadene byr på stadige utfordringer. Likevel er ikke Keppel bekymret.

Yuen er sikker på at veksten i de fremvoksende økonomiene vil fortsette og delvis motvirke problemene Vesten opplever. Dessuten tilsier mye at energietterspørselen vil forbli høy de neste årene.

Alt i alt er summerer Keppel-direktøren opp at det er positive utsikter for bransjen.

NA24 - din næringslivsavis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag