NA24.no

Øker investeringene i Israel

Sist oppdatert:
- Norge er medeier i selskaper som er delaktig i brudd på folkeretten, mener Norsk Folkehjelp.

Minst fem israelske selskaper bryter med de etisk retningslinjene til Statens pensjonsfond – Utland, ifølge en undersøkelse gjort av Norsk Folkehjelp. Det skriver Dagbladet.

NA24 - din næringslivsavis

Oljefondet økte sine investeringer i israelske selskap til det nidobbelte på tre år frem til 2008.

Elbit Systems, som lager overvåkingsteknologi for muren som delvis går på okkupert palestinsk jord, er et av selskapene. Africa Israel Investments er sterkt involvert med å utvide bosetningene er et annet selskap.

Oljefondet har også investert i Housing and Construction Holdings, som driver vann-, kloakk- og energiprosjekter på Vestbredden, et tysk selskap – Heidelberg Cement, som igjen eier en israelsk produsent med produksjon av sement og asfalt på palestinsk område, og Israel Electric Corporation, som driver forsyning av strøm til Vestbredden.

– Dette viser at økte investeringer i Israel uunngåelig fører til medeierskap i selskaper som bidrar til okkupasjonen, sier Petter Eide i Norsk Folkehjelp til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere