NA24.no

Øker kursmålet i Norske Skog

Stort internasjonalt meglerhus har sett nøyere på papirprodentene.

Meglerhuset Goldman Sachs har gjennomgått papirprodusentene i Europa. Norske Skog er fortsatt blant favorittene og Goldman Sachs jekker opp kursmålet i aksjen til 25,10 kroner fra 23,70 kroner.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Bakgrunnen for oppdateringen er at papirprodusentene har de siste ukene lagt frem sine resultat etter fjerde kvartal. Så langt viser fasiten at syv av ti klarte ikke oppfylle forventingene til markedet, og åtte reduserte utbyttet, skriver Dow Jones Newswire.

Resultatnedgangen skyldes hovedsakelig svak etterspørsel og forstyrrelser i produksjonen. Samtidig har uttalelsene i forbindelse med utsiktene fra selskapene antydet et svært utfordrende første halvår. Det er også utsikter til en ny svekkelse i etterspørselen.

Meglerhuset har hevet anbefalingen i UPM-Kymmene til kjøp fra nøytral, men tatt ned kursmålet til 8 euro fra 8,5 euro. Goldman Sachs har en nøytralanbefaling på Holmen, en oppjustering fra salg og justerer kursmålet til 162 svenske kroner fra 159 kroner. De oppgraderer også Huhtamaki.

Når det gjelder Metso og blir aksjen nedjusterte til nøytral fra kjøp og senker kursmålet til 7,95 euro fra 10,20 euro.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere