NA24.no

Øker Norne-produksjon

Sist oppdatert:
Statoil melder om økt oljeproduksjonen fra Norne-feltet.

Statoil har installert en ny bunnramme som sikrer økt utvinning på Norne-feltet i Norskehavet. Totalt venter Statoil at produksjonen vil øke med 10 millioner fat olje som følge av tiltakene.

NA24 - din næringslivsavis

- Statoils ambisjon er å opprettholde et produksjonsnivå på én million fat oljeekvivalenter per dag på norsk sokkel fram til 2015. Økt utvinning på Norne er et viktig bidrag for å nå våre ambisiøse mål, og det er i tråd med målsettingen om økt utnyttelse av eksisterende infrastruktur, sier Terje Overvik, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge i en kommentar.

Produksjon fra den nye bunnrammen skal forlenge levetiden på feltet. Denne utbyggingen bidrar til å styrke selskapets posisjon på Haltenbanken, mener Statoil.

Kostnadsrammen for prosjektet er 750 millioner kroner. K-rammen er en typisk undervanns satellittutbygging knyttet opp mot tidligere infrastruktur.

Bruttoverdien på 10 millioner fat olje er med dagens oljepris og dollarkurs rett over 4 milliarder kroner.

Installasjon av K-rammen og oppkobling av rør og kontrollkabel til eksisterende bunnrammer er utført av Acergy Norge. Undervannsutstyret er levert av FMC Technologies.

En av to brønner tilknyttet bunnrammen ble satt i produksjon 18. oktober.

Den andre brønnen skal ferdigstilles av riggen Transocean Arctic i november, og produksjonen fra denne brønnen vil trolig starte i slutten av samme måned. Utbyggingsløsningen åpner for å bore ytterligere to brønner fra K-rammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere