NA24.no

Øker renten for noen kunder

KLP
KLP Foto: Enrique Riesco
Sist oppdatert:
En av landets billigste boliglånsbanker snur ryggen til en tredjedel av kundene.

I februar 2010 lanserte KLP sin nye nettbank og gikk offensivt ut med budskapet at nå skulle banken, som egentlig er en spesialbank for kommunalt ansatte, konkurrere i det frie markedet. For å kapre kunder utenfor hovedmålgruppen tilbød KLP alle nye kunder bankens lave boliglånsrente - som opprinnelig var et spesialtilbud til egne medlemmer (kommunalt ansatte med pensjonsordning i KLP).

Mange lot seg lokke av den lave boliglånsrenta som NA24 flere ganger har utpekt som en av landets beste boliglånsrenter for lån med lav sikkerhet.

- KLP Banken er jo i en startfase, men vi gleder oss over at vi har fått nær 3000 kunder som har åpnet vanlig brukskonto hos oss siden nettbanken åpnet i februar. I tillegg tikker det jevnt og trutt inn cirka 100 lånesøknader i uka. Denne starten er vi fornøyd med, sa informasjonsdirektør Ole Jacob Frich i et tidligere intervju med NA24.

Godt på vei mot målet
Målet for KLP er å ha 60.000 personkunder innen 2015. Banken er på god vei mot målet med 41.200 personkunder per november 2011. Av disse har cirka 17.000 tatt boliglån hvorav cirka 5000 ikke er ikke-medlemmer.

Nå endrer imidlertid KLP strategi og vender tilbake til det opprinnelige konseptet om å være en spesialbank og pensjonskasse for kommunalt ansatte.

Vender ryggen til ikke-medlemmer
Innen nyttår skrur KLP opp boligånsrenten med 0,25 prosent på grunn av økte pengemarkedsrenter. Men økningen gjelder kun for kunder som ikke er medlem.

I en melding NA24 mottok fredag 25. november heter det:

- Lånerenten vil være 0,25 prosentpoeng lavere for KLP-medlemmer enn for de som ikke er medlem i KLP. Fra 1. november vil vi i takt med utviklingen i pengemarkedsrenten sette opp utlånsrenten på nye lån med flytende rente for de som ikke er medlem, mens vi vil holde den uendret for våre medlemmer. For løpende lån vil renteendringen for de som ikke er medlemmer gjelde fra 1. januar 2012.

Tilbaketog
Frich innrømmer strategiendringen.

- Ja, vi endrer nå vår policy. Vi ønsker i større grad å levere gunstige vilkår til de vel 450.000 personene som har sine pensjonsrettigheter i KLP. Det er et resultat av spissing av vår kundestrategi. Vi gjør det samme på andre forretningsområder også, sier Frich.

Hevder seg godt
Som tabellen under viser hevder KLPs boliglånsbetingelser seg godt på Finansportalens oversikt. Av totalt 64 lånetilbud for lån på to millioner kroner og 80 prosent finansiering befinner KLP seg på en 11 plass med en effektiv rente på 4,03 prosent. Slett ikke verst.

Men innen nyttår får altså 5.000 ikke medlemmer renta jekket opp med 0,25 prosentpoeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere