NA24.no

Kerry mener dollaren kan svekkes av Iran-fiasko

DISKUTERTE IRAN-AVTALEN: John Kerry besøkte Reuters for å snakke om avtalen som republikanerne kritiserer.
DISKUTERTE IRAN-AVTALEN: John Kerry besøkte Reuters for å snakke om avtalen som republikanerne kritiserer. Foto: Anadolu Agency (Getty Images)
Frykter Kongressens ventede nei.

Dersom amerikanerne skroter atomavtalen som er inngått med Iran, kan dollarens status som verdens reservevaluta snart bli historie, advarer USAs utenriksminister John Kerry.

Kerry frykter et scenario der USA vender ryggen til den internasjonale avtalen med iranerne, for så å kreve at Washingtons allierte følger amerikanske sanksjoner mot Teheran.

- Dersom vi snur og sier nei til avtalen, og forteller dem at de er nødt til å følge våre regler og sanksjoner likevel, så er det en oppskrift på at den amerikanske dollaren svært raskt vil rykke ned fra å være verdens reservevaluta, sa Kerry på et arrangement i regi av Reuters Newsmaker tirsdag.

Han tilføyer at det med dagens avtale mellom Iran og seks internasjonale stormakter vil være umulig for iranerne å få i stand et hemmelig kjernefysisk program uten at USA oppdager det.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere