NA24.no

Keshe Foundation: - Vi kan kurere alle typer kreft

ÅPENBART ULOVLIG: Keshe Foundation, som var tilstede på Alternativmessa i Tromsø i helga, påstår de kan kurere alle typer kreft. - Åpenbart lovstridig, sier Tonje Hovde Skjelbostad, fagdirektør i Forbrukerombudet.
ÅPENBART ULOVLIG: Keshe Foundation, som var tilstede på Alternativmessa i Tromsø i helga, påstår de kan kurere alle typer kreft. - Åpenbart lovstridig, sier Tonje Hovde Skjelbostad, fagdirektør i Forbrukerombudet. Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
- Åpenbart ulovlig, sier Forbrukerombudet.

I helgen ble Alternativmessa i Tromsø arrangert. En av hovedattraksjonene på årets messe var Keshe Foundation, en organisasjon som under messa påsto at de kan kurere alle typer kreft.

- Kreft er bare kroppen i ubalanse

iTromsø var tilstede på messa og intervjuet styremedlemmene i Keshe Foundation, Geir Amdal, Vivi-Ann Sandnes Eggum og Florin Foca.

– Vi har laget en evighetsmaskin som bruker en balanse av gravitasjon og magnetisme. Det gjør at kroppen og alt rundt deg kommer i balanse. Det kan gjøre at boligen din blir selvforsynt på strøm, men kan også kurere kreft. Kreft er bare kroppen som er i ubalanse, sier Amdal til iTromsø, og påstår at dette er en behandling man kan gjøre hjemme hos seg selv.

- Åpenbart lovstridig

Forbrukerombudet var tidlig på banen og varslet at de kom til å ta tak i saken. De er tydelig på at det Keshe Foundation gjør er «åpenbart lovstridig», og at det ikke er lov til å markedsføre at man kan kurere sykdom.

– Det er sårbare personer som blir utsatt for slik markedsføring, og som i verste fall kan kutte ut ordinær kreftbehandling mot en behandling som ikke har noen effekt. At de nå når ut til folk med markedsføringen på alternativmessa, gjør det desto mer alvorlig, sier Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet til avisen.

Vivi-Ann Sandnes Eggum i Keshe Foundation sier til iTromsø at det at organisasjonen kan kurere kreft ikke er deres offisielle holdning, men at de ønsker å komme i kontakt med et forskningsmiljø som kan se på teknologien deres.

- Vi har sagt ifra om at det ikke er en offisielt holdning. Vi er klar over lovgivningen, men man må ikke stoppe en debatt om «plasmateknologi», bare fordi metodene våre ennå ikke er anerkjent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere