NA24.no

Ketchupkonge ber om nei

Matgiganten H.J. Heinz Co. ber egne akjonærer nedstemme et forslag på nye styremedlemmer, fremmet av milliardær og aksjonær Nelson Peltz.

Peltz forslag er at han selv og fire andre han har plukket ut, skal tre inn i styret i Heinz, som består av tolv medlemmer, melder Marketwatch. Heinz argumenterer mot dette forslaget ved at selskapet vil bli lammet, og at styret da vil bestå av mange stemmer med egeninteresser.

-Mr. Peltz trenger ikke å være representert i styret for at hans stemme skal bli hørt, og hans meninger fortjener ingen spesialbehandling i forhold til alle de andre aksjonærene, sa toppsjef i Heinz, William Johnson i en uttalelse.

Peltz og hans hedgefond Trian Group samt et annet hedgefond, Sandell Asset, la i mai frem en handlingsplan, der de ved siden av å få fem medlemmer i styret også foreslo å kutte årlige utgifter med minst 575 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere