NA24.no

KGB-agent omringet av poltiet

Foto: JOHN MACDOUGALL (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere KGB-agent og mediemogul holdt tilbake av politiet i sin egen bank.

Alexander Lebedev, den russiske eieren av the Independent og London Evening Standard ble holdt igjen i sin egen bank i Moskva, mens russisk politi gjennomførte et søk etter dokumenter og datafiler, ifølge Sky News.

Så mye som 30 politimenn omringet Alexander Lebedevs National Reserve Bank og tok seg inn i lokalet.

- De er fra politiet, de er bevæpnet, de er maskert og vi vet ikke hva de leter etter, sa Artyomov mens de søkte igjennom kontorlandskapene.

Ransakelsen er del av en pågående etterforskning, sier Viktor Biryukov, talsperson for politiet i Moskva. Han vil ikke gå i detalj om hva polititet lette etter.

Alexander Lebedev er tidligere KGB agent og kjøpte nylig the Independent. Han har tidligere kjøpt opp the London Evening Standard, han har andeler i den russiske avisen Novaya Gazeta og han er deleier av det russiske flyselskapet Aeroflot.

Når sikkerhetsvakter informerte om at politiet hadde dratt, var det usikkert om Alexander Lebedev fortsatt var i lokalene.

Ransakning av eiendom og beslag av eiendom og dokumenter er vanlig praksis blant de forskjellige grenene av russisk politi.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere