NA24.no

Kid Interiør varsler aksjesalg

Bjørn Rune Gjelsten
Bjørn Rune Gjelsten Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (Scanpix.)
Sist oppdatert:
Tekstil- og interiørkjeden skal hente penger i forbindelse med børsnotering.

Tekstil- og interiørkjeden Kid ASA sikter mot børsnotering og vil i forbindelse med noteringen gjennomføre et aksjesalg (IPO).

Les: Kid Interiør søker børsnotering

Aksjetilbudet vil bestå av et tilbud til institusjonelle og private investorer i Norge.

I tillegg vil det gjennomføre en rettet plassering mot visse institusjonelle investorer internasjonalt, hvor dagens majoritetseier Gjelsten Holding reduserer eierskapet i Kid.

Tilretteleggere i IPOen en meglerhusene ABG Sundal Collier og Arctic Securities.

- Jeg er overbevist om at Kid har potensial for ytterligere lønnsom vekst i Norge, og Gjelsten Holding vil derfor forbli en betydelig aksjonær etter en IPO, sier eier og styreleder Bjørn Rune Gjelsten.

I 2014 fikk Kid et drifts5resultat på 164 millioner kroner av inntekter 1.136 millioner kroner. Driftsresultatet har økt fra 115 millioner i 2012.

For inneværende år har selskapet blitt påvirket av negative valutakurseffekter etter styrkingen av dollar mot norske kroner. I tillegg har inntektsutviklingen blitt påvirket negativt av ugunstige værforhold, opplyser Kid, som påpeker at det har økt markedsandelen i Norge.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere