*Nettavisen* Økonomi.

Kidnapperne hentet aldri 2,4 mill. i løsepenger

Foto: (Handout) ZDF/Securitel

Tyskland rystes av en mystisk kidnappingssak. Familien trygler om hjelp på TV.

21.05.10 13:23

Den tyske bankmannen Thomas Bögerl har sammen sine to barn gjort et siste desperat forsøk på å henvende seg til kidnapperne som bortførte kona Maria 12. mai.

Onsdag stilte Bögerl og barna Christoph og Carina opp på tysk TV med en tydelig appell til kidnapperne.

Bögerl hadde allerede fulgt alle instruksene til kidnapperne, og plassert løsepenger på et avtalt sted, skriver The independent.

Men pengene ble aldri hentet.

- Gi oss et tegn
- Vær snill og slipp henne fri, tryglet Bögerl på TV-en.

- Vi ber deg om å hjelpe oss med å avslutte denne forferdelige saken på en positiv måte, sa sønnen.

- Gi oss et tegn på at hun er i live, tryglet datteren.

Maria ble bortført i den tyske byen Heidenheim tidlig om morgenen 12. mai, skriver avisen. Bare noen timer senere mottok ektemannen Thomas en telefon fra kidnapperen med krav om å utbetale 300.000 euro, noe som tilsvarer 2435.000 norske kroner i dagens kurs.

Ektemannen fikk til og med lov til å snakke med kona på telefonen. Deretter kontaktet han politiet, og fulgte kidnappernes instrukser til punkt og prikke.

La penger i en søppelsekk
Den velstående bankmannen plasserte pengene i en svart søppelsekk, og dumpet den langs en motorvei som avtalt, og markerte åstedet med et tysk flagg.

En uke senere er pengene fortsatt ikke hentet, og det har ikke vært noe lyd fra kidnapperne siden dagen Maria ble bortført.

Marias Mercedes ble funnet etterlatt utenfor et kloster forrige fredag - to dager etter at hun ble bortført. Og mobiltelefonen hennes er blitt funnet i nærheten av åstedet der løsepengene ble dumpet.

Bild skriver fredag at det er funnet blodspor i Mercedesen til kona.

300 politimenn, hundepatruljer og helikoptre har deltatt i søket etter kvinnen, men så langt har ikke dette gitt noen resultater.

Ifølge den tyske storavisen Bild skal søppelposen med pengene ha blitt plukket opp av noen veiarbeidere 16 timer etter at løsepengene ble utplassert.

Politiet bekrefter at veiarbeiderne trodde det var søppel, men hevder de har fått tilbake alle pengene.

Politiet skal ifølge Bild ikke utelukke at det kan dreie seg om et gjeldsoffer, som er kunde i banken til Bögerl, som ønsker å hevne seg.

Utsatte bankmenn
Dette er ikke første gang at en bankmann i Tyskland blir utsatt for en kidnappingssak. I fjor ble kona til en annen bankmann kidnappet, og etter hvert løslatt mot 1,8 millioner euro i løsepenger.

I 2002 ble en elleve år gammel sønn av en bankmann kidnappet i Frankfurt. Kidnapperen, som var en jusstudent, fikk én million euro i løsepenger. Men det viste seg at elleveåringen allerede var drept, og liket var dumpet i en dam.

Den tidligere jusstudenten soner en livstidsdom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.