NA24.no

Kidnappernes kontantkrav

Sist oppdatert:
Den militante grupperingen MEND sier de ikke er involvert i kidnappingen, men at de ansvarlige vil ha løsepenger.

Representanter for politiet i Lagos sa lørdag at de forhandlet med gisseltakerne med tanke på å få frigjort de åtte vestlige arbeiderne. Men de ville ikke oppgi hvem det var som var ansvarlige for fredagens kidnappingsaksjon – annet enn at de kom fra området, ifølge AP.

- Vi snakker med dem og vi håper på et gjennombrudd snart, sa polititalsmann Haz Iwendi.

Det er Fred.Olsen Energy via sitt datterselskap Dolphin som markedsfører og drifter Bulford Dolphin-riggen, men riggen eies indirekte av Fred. Olsens børsnoterte søsterselskaper Bonheur og Ganger Rolf. Riggen ble angrepet rundt kl 05 natt til fredag. Seks briter, en amerikaner og en kanadier ble bortført.

MEND ikke involvert
En større militant gruppering i Nigeria, MEND, har sagt at de ikke er ansvarlige for kidnappingene. MEND som tidligere har kidnappet oljearbeidere mener at de ansvarlige kun er ute etter løsepenger, men de ville ikke oppgi hvor informasjonen deres kom fra.

- Vi er ikke involvert, har MEND skrevet i en e-mail til AP.

NA24 - din næringslivsavis

Gislene har meddelt at gruppen som holder dem fanget, ønsker forhandlinger med lokale representanter for Peak Petroleum. Fredag var NA24 i kontakt med talskvinne i Dolphin Drilling Ltd.

- Et av gislene tok kontakt med klientselskapet Shore Base i Nigeria. Dette skal ha vært per telefon. Vi vet dessverre ikke hvordan gislenes tilstand er, sier talskvinne Sheena Wallace i Dolphin Drilling Ltd. i Aberdeen.

Pårørende informert
Dolphin Drilling har informert samtlige av gislenes pårørende om situasjonen. Resten av mannskapet er i sikkerhet om bord på riggen, og har selv kontaktet sine pårørende, ifølge Wallace.

Hun lover at det jobbes kontinuerlig for å få frigitt gislene.

- Vi er i kontakt med alle relevante myndigheter og organisasjoner, og håper fortsatt på at dette skal gå bra, sier Wallace.

Ifølge Reuters skal åtte nigerianske arbeidere også være kidnappet. Dette er imidlertid ukjent for Fred Olsen Energy i Norge, og heller ingen andre kilder har bekreftet dette

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere