NA24.no

Kidnappingshistorie var bløff

Sist oppdatert:
Historien om muslimene som ville bortføre datteren til en av Muhammed-tegnerne er en bløff, sier tegnerne.

Venstre-politikeren Jens Rohde hevdet i den danske TV Avisen at 12 muslimske menn oppsøkte skolen til datteren av en av Muhammed-tegnerne. Jenta var ikke på skolen den dagen.

Nå slår lederen av det danske journalistforbundet på vegne av tegnerne selv tilbake mot Rohde.

-Det er uanstendig at en høyprofilert folketingspolitiker bruker sin taletid i mediene for å utbasunere den slags historier som kan forverre stiuasjonen for tegnerne og deres familier, sier Mogens Blicher Bjerregaard til Jyllands-Posten.

Bjerregaard understreker at han snakker på vegne av tegnerne, som alle er medlemmer av det danske journalistforbundet.

Fjær
Bjerregaard hevder Rohde baserte historien sin på noe han hadde hørt under en fortrolig orientering om situasjonen tegnerne var i etter trykkingen av karikaturene i Jyllands-Posten.

-I den forbindelse har han fått forskjellige oppdateringer om tegnernes aktuelle situasjon, inklusive en flere uker gammel historie fra en skole. Det er denne fjæren som er blitt til fem høns, sier Bjerregaard til avisen.

Ikke stress
Lederen for Islamsk trossamfunn i Danmark, imamen Ahmed Abu Laban, tror meldingene om muslimer som lette etter datteren til en av de danske tegnerne på skolen, er en bløff.

- Vi tror dette er en fabrikkert historie som er spredt for å gjøre situasjonen verre, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Dette har kommet fra en politiker til danske medier, og ikke fra politiet. Hvorfor kommenterer ikke politiet saken? fortsetter han.

Han peker på at det neppe trengs 12 voksne menn hvis hensikten var å bortføre jenta, og at det bør skapes ro omkring saken.

- Den danske regjeringen må ta saken om tegningene med ro, og og ikke handle under stress. Vi vil ikke presse regjeringen til å komme med noen beklagelse, sier Laban.

Forklarte
Jens Rohde står på at historien han fortalte, stemmer med det han fikk høre under møtet med lederne for danske avistegnere.

- Det er urimelig å anklage meg for å slå politisk mynt på tegnerne. Jeg har forklart Mogens Blicher Bjerregaard nøyaktig om bakgrunnen og sammenhengen, sier Rohde til Jyllands-Posten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere