*Nettavisen* Økonomi.

Kikker på SAAB

Foto: ADAM IHSE

Tre grupper skal ha meldt seg for den svenske stoltheten.

27.11.09 11:58

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg har tre grupper tatt kontakt med SAAB-eier General Motors, etter at Koenigsegg-kjøpet kollapset. Dette hevder to anonyme kilder overfor nyhetsbyrået.

Det er imidlertid ikke snakk om at noen av de tre gruppene har kommet med et nytt bud. Dermed ligger det ikke an til at GM vil ta en avgjørelse om salg av SAAB på styremøtet 1. desember.

Kineserne med
Blant de tre gruppene er kinesiske Beijing Auto, som også var en del av Koenigseggs partnere. NA24 skrev tidligere i uken at det kinesiske selskapet har internasjonal ambisjoner, og kan være i ferd med å ta stafettpinnen videre selv. Andre interessenter er Merbanco og Renco Group.

Merbanco er et amerikansk investorselskap, med base i Wyoming. I et intervju torsdag sa selskapets toppsjef Christopher Johnston at de var villige til å hjelpe SAAB, og at en av scenariene er å overta selskapet.

Renco eies av milliardæren Ira Rennert.

Svært usikker fremtid
Uansett om det er en viss interesse for SAAB fortsatt, blinker det et blått lys for den svenske bilfabrikken.

- SAABs fremtid er usikker. Den kan overleve hvis det er kjøpere eller en viss hjelp fra myndighetene eller hvis GM beholder det. Ellers, vil det forsvinne, sier adm. direktør Koji Endo i analyseselskapet Advanced Research.

Annonsebilag