Onsdag ble det kjent at én av president Donald Trumps mest betrodde og nære medarbeider, Hope Hicks (28), går av som kommunikasjonssjef i Det hvite hus.

Det amerikanske nettstedet Axios, som hevder å ha gode kilder på innsiden av Det hvite hus, påstår at Trump «befinner seg i en vanskelig situasjon (bad place) og er forbannet (mad as hell) over det interne kaoset og over følelsen av at ting rakner».

- Hvor enn man befinner seg i Det hvite hus, er det høytstående tjenestemenn som krangler, hisser seg opp eller flykter, forteller folk på innsiden til oss, skriver nettstedet.

Axios skriver at Trump har nok av ting å ergre seg over. Når det gjelder avtroppende kommunikasjonssjef Hope Hicks, gjør nettstedet et poeng av at Hicks trekker seg bare en dag etter at hun innrømmet å ha fortalt «hvite løgner» til Trump. Innrømmelsen kom under en høring i etterretningskomiteen i Kongressen i forbindelse med Russland-etterforskningen.

- Intern strid

Videre skal det være intern strid etter at stabssjef John Kelly angivelig fratok de midlertidige sikkerhetsklareringene til Trumps svigersønn og rådgiver, Jared Kushner. Kelly gir heller ingen offisiell støtte til Kushner når sistnevnte får gjennomgå i pressen.

Kushner, kona Ivanka (Trumps datter) og Don Jr. (Trumps sønn) gjør det visstnok klart og tydelig overfor venner at de er rasende på Kelly og hans allierte i Det hvite hus. Samtidig har Kushner mistet sin viktige PR-rådgiver Josh Raffe når han trenger ham mest.

Økonomirådgiver i Det hvite hus, Gary Cohn, skal visstnok være i åpen krig med handelspolitiske rådgiver Peter Navarro.

I tillegg skal Trump være rasende på justisminister Jeff Sessions.

- Trump er i en vanskelig og fortvilende situasjon, og føler staben tjener ham dårlig og at de begrenser ham. Menneskene som han oppriktig liker og som han føler at han har et nært forhold til, er enten borte (Keith Schiller) , på vei ut (Hope) eller blir knust av pressen (Jared), skriver nettstedet.

Schiller var Trumps tidligere livvakt.

Lukket høring

Pressesjef i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, sier det foreløpig ikke er fastsatt når Hicks forlater jobben. Hun benekter samtidig at dette har noen som helst sammenheng med at Hicks natt til onsdag var i en lukket høring i etterretningskomiteen i Representantenes hus.

Hicks ble intervjuet i ni timer av etterretningskomiteen i Representantenes hus natt til onsdag. Komiteen står for en av granskingene av mulig kontakt mellom Trumps folk og Russland. Under høringen erkjente hun ifølge AP at hun ved enkelte tilfeller har fortalt «hvite løgner» for Trump, men benektet å ha løyet om noe som er relevant for Russland-etterforskningen.

- Hope er fantastisk og har gjort et fantastisk arbeid de siste tre årene, skriver Trump i en uttalelse i forbindelse med at Hicks planlegger å trekke seg.

- Det finnes ingen ord som kan uttrykke min takknemlighet overfor president Trump, skriver Hicks i en egen uttalelse.

Raser mot Sessions

Trump kom denne uken med ny krass kritikk av justisminister Sessions, som han mener ikke gjør nok for å undersøke anklager mot FBI.

Justisministeren sa tirsdag at justisdepartementets generalinspektør, Michael Horowitz, får oppdraget med å undersøke hvorvidt FBI brukte ulovlige midler for å skaffe seg en kjennelse som åpnet for overvåking av tidligere Trump-medarbeider Carter Page.

Trump , som flere ganger i løpet av det siste året har langet ut mot Sessions, er svært misfornøyd med denne beslutningen.