NA24.no


FLYTTER FRA SVERIGE: Nordea flytter ifølge Svenska Dagbladet hovedkontoret ut av Sverige.
FLYTTER FRA SVERIGE: Nordea flytter ifølge Svenska Dagbladet hovedkontoret ut av Sverige. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Kilder: Nordea flytter hovedkontoret fra Sverige

Sist oppdatert:
Nordea har besluttet å flytte hovedkontoret ut av Sverige, ifølge kilder. Den formelle beslutningen tas på et styremøte 30. mai, skriver Svenska Dagbladet.

Spørsmålet om flyttingen av hovedkontoret til Skandinavias største bankkonsern har vært et hett tema i flere måneder, skriver Svenska Dagbladet.

I februar la den svenske regjeringen fram et forslag til en avgiftsøkning. Måneden etter sa Nordeas styreformann Björn Wahlroos at regjeringens planer med stor sannsynlighet kunne føre til en flytting fra Stockholm. Årsaken var at avgiftsøkningen blant annet innebærer økte kostnader for banken på rundt fem milliarder kroner.

 Les også:  Kilder: Nordea flytter hovedkontoret fra Sverige

Ifølge avisas kilder skal beslutningen om flyttingen allerede være tatt, og det eneste som gjenstår er en formell beslutning i et styremøte 30. mai.

Rodney Alfvén i Nordea sier styret ikke har fattet noen offisiell beslutning, og at han ikke kan kommentere framtidige avgjørelser.

Svenska Dagbladet har ikke mer informasjon om hvor hovedkontoret flyttes til, men også det er ventet å bli klart 30. mai. Både København og Helsingfors nevnes som mulige nye plasseringer.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere