NA24.no

(TV 2 Nettavisen, Jørgen Berge)

Killengreen hedres av kongen

Sist oppdatert:
Politidirektør Ingelin Killengreen er utnevnt til Kommandør med stjerne.

Hans Majestet Kongen har utnevnt politidirektør Ingelin Killengreen (57) til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for embetsfortjenste.

Det opplyser Det kongelige slott på sine hjemmesider.

Husmorskolen
Killengren har i dag ansvar for landets 10.000 polititjenestemenn som øverste leder for Politidirektoratet. Men hennes yrkesbane startet med husmorskolen.

Som eldstemann i en søskenflokk på fire vokste hun opp på Minde i Bergen og lærte tidlig å ta ansvar.

Etter juridikum jobbet hun 14 år i Justisdepartementet 1972-94, der hun nådde stillingen som departementsråd. I 1994 ble hun hovedstadens første kvinnelige politimester. Fra 2001 har hun vært politidirektør.

Selvtillit etter 40
Den alltid korrekt antrukne, alltid nyfriserte kvinnen med høye hæler, røde lepper og røde negler har fire stjerner på politiuniformen - dobbelt så mange som sine underordnede politisjfer.

Hun har i mange år hatt mye makt, men til bladet «Vi over 60» innrømmet hun for noen år tilbake at hun måtte bli godt voksen før hun fikk selvtillit.

- Vet du hva, jeg hadde passert 40 før jeg hadde skikkelig selvtillit. Derfor opplevde jeg, som så mange andre kvinner, hvor deilig det var da det løsnet. Men det er den faglige tryggheten som har hjulpet meg, sa Killengreen til Vi over 60.

Hun har som uttalt mål å gjøre politiet mer tilgjengelig for publikum.

Kaster i veggen
Til Dagbladets Magasinet innrømmet hun at hun at det hender hun kaster ting i sinne eller sparker hardt i veggen. Hun karakeriserer seg selv som en snakkesalig dominerende kontrollfrik. Som gjerne slapper av med bøker og klassisk musikk.

Den nyutnevnte Kommandøren er gift med jurist John Killengreen og har to sønner.

Kommandør med stjerne er den nest høyeste hedersbevisningen kongen kan gi i form av St Olavs Orden. Ordenen er inndelt i fem klasser: Storkors, Kommandør med stjerne, Kommandør, Ridder 1. klasse, Ridder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere