*Nettavisen* Økonomi.

Kina avlyste i siste liten

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg (t.h.) og direktør for næringspolitikk i NHO Petter Haas Brubakk.

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg (t.h.) og direktør for næringspolitikk i NHO Petter Haas Brubakk. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

Over 20 norske bedrifter skulle denne uken delta på en næringslivs­konferanse i Kina, der NHO var arrangør. Kina avlyste arrangementet i forrige uke.

Over 20 norske bedrifter skulle denne uken delta på en stor rundebordskonferanse i den kinesiske storbyen Chongqing. Konferansen skulle arrangeres av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) sammen med søsterorganisasjonen China Enterprise Confederation (CLC). Dette skulle være den største og viktigste næringslivskonferansen mellom Norge og Kina siden den omstridte fredsprisutdelingen til Liu Xiaobo i 2010, skriver Dagens Næringsliv (DN) tirsdag.

I forrige uke fikk NHO beskjed fra Kina om at konferansen måtte avlyses på grunn av den politiske situasjonen mellom Norge og Kina. Oppfatningen i Utenriksdepartementet er at forholdet til Kina er fastlåst, ifølge DNs kilder.

Direktør for næringspolitikk i NHO, Petter Haas Brubakk, skulle lede den norske delegasjonen.

– Vi fikk i forrige uke beskjed om at det ikke lot seg gjennomføre nå. Vi har samarbeidet en stund om dette arrangementet, og vi fikk en klar forståelse av at det var politiske grunner, eller den politiske situasjonen, som er forklaringen, sier Brubakk til DN.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.