NA24.no

Kina kan passere USA

Oslo sentrum. Jim O´Neill (BILDET) i investeringsbanken Goldman Sachs er blitt berømt for å samle Brasil, Russland, India og Kina i de fire bokstavene BRIC.
Oslo sentrum. Jim O´Neill (BILDET) i investeringsbanken Goldman Sachs er blitt berømt for å samle Brasil, Russland, India og Kina i de fire bokstavene BRIC. Foto: Jon Hauge (Aftenposten)
Sist oppdatert:
- Kan være verdens ledende økonomi innen 2027, skriver Golden Sachs-topp i ny bok.

- Siden 2001 har Kinas BNP firedoblet seg, fra 1.500 til 6.000 trillioner dollar (omtrent fra 8.600 til 34.500 trillioner norske kroner, journ.anm.). Økonomisk sett, har Kina skapt tre nye Kinaer det siste tiåret, skriver formann i Golden Sachs Asset Management, Jim O'neill, i sin nye bok The Growth Map som slippes senere i år.

- Kinas BNP vil kunne matche den amerikanske så tidlig som i 2027, og kanskje også enda fortere.

Boken er ment til å skulle avsløre de neste fasene i utviklingen av ikke-vestlige økonomier, som har begynt å dominere bedrifters liv over hele verden, skriver The Telegraph.

Og O'neill har hatt rett før. I 2001 forfattet han et banebrytende skriv, der han introduserte verden for uttrykket «BRIC», som beskriver Brasil, Russland, India og China som voksende økonomier. Nå sier han at de fire landene til og med har overgått hans forventninger, og at landene ikke lenger bør anses som voksende økonomier. I stedet bør de tildeles sine rettmessige plasser på toppen av maktsjiktet.

Jim O'neill kommer fra Manchester i England. Ifølge The Telegraph er han en av verdens mest etterspurte økonomer. Hans avdeling i Goldman Sachs har 800 milliarder dollar i driftsmidler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere