NA24.no

Kina-kjempe til værs på New York-børsen


På Wall Street ser investorene ut til å trå forsiktig før rentemøtet i sentralbanken, samtidig som selskapsresultatene renner inn.
På Wall Street ser investorene ut til å trå forsiktig før rentemøtet i sentralbanken, samtidig som selskapsresultatene renner inn. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Avventende start på USA-børsene.

På Wall Street ser investorene ut til å trå forsiktig før rentemøtet i sentralbanken, samtidig som selskapsresultatene renner inn.

I tidlig handel tirsdag er Dow Jones-indeksen ned 0,1 prosent, S&P 500 faller 0,2 prosent og Nasdaq er uendret.

Federal Reserves to dager lange rentemøte avsluttes i morgen, og i markedene er liten tro på at det blir noen renteøkning. I forrige bidro hint om nye lettelser fra ESB og rentekutt i Kina til å løfte børsene.

- Sist ukes rally var drevet av sentralbanker, så alle venter for å se hva Fed har å tilby, sier strateg Heinz-Gerd Sonnenschein i Deutsche Postbank AG til Bloomberg.

Blant de 43 S&P 500-selskapene som leverer kvartalstall i dag er giganten Apple, som skal slippe tall etter stengetid på New York-børsen.

Kina-kjempe til værs
Før børs har den kinesiske netthandelskjempen Alibaba levert et nettoresultat på 3,57 milliarder dollar, løftet av en milliardgevinst, mot 477 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

Samtididig steg inntektene med 32 prosent til 3,49 milliarder dollar, mens analytikerne ifølge The Wall Street Journal hadde ventet 3,39 milliarder dollar.

Rapporten tas godt imot på New York-børsen, hvor Alibaba sendes opp 6,4 prosent.

I andre regioner faller børsene i Frankfurt, Paris og London mellom 0,4 og 0,6 prosent.

I oljemarkedene faller prisene på nytt, med den amerikanske lettoljen ned 1,7 prosent til 43,2 dollar per fat.

For Apples venter analytikerne ifølge Marketwatch at resultatet per aksje vil stige til 1,88 dollar i kvartalet, fra 1,42 dollar i samme periode i fjor. Samtidig er inntektene ventet opp til 50,9 milliarder dollar fra 42,1 milliarder.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere