Gå til sidens hovedinnhold

Kina løfter Oslo Børs

Ny hjelpepakke på trappene fyrer investorene.

Oslo Børs har hatt en svak start på uken, men onsdag lysner det.

Hovedindeksen åpner opp 0,5 prosent til 616,1 poeng.

Oppgangen kommer etter at Wall Street snudde opp tirsdag kveld, og Asia fulgte etter onsdag morgen. Meldinger om at Kinesiske myndigheter planlegger å sprøyte inn likviditet tilsvarende 2.750 mrd kroner i landets 5 størst banker var en viktig faktor til endringen.

Oljen tikker igjen nærmere 100 dollar-grensen. Et fat stiger med 0,2 prosent til 99,1 dollar.

Av tungvekterne stiger Statoil med 0,5 prosent, DNB med 0,6 prosent, Seadrill med 1,2 prosent, Telenor med 0,3 prosent og Yara med 0,5 prosent. Norsk Hydro faller tilbake 1,2 prosent.

Dagens store begivenhet er rentemøtet i USA i kveld, der mye av spenningen er knyttet til om det vil avsløres når første renteheving etter finanskrisen kommer.

På selskapssiden er det klart at Nærings- og fiskeridepartementet forbereder en børsnotering for det helstatlige eiendomsselskapet Entra.

Næringsminister Monica Mæland (H) sier i en pressemelding fra departementet onsdag morgen at det ikke er noen særskilte grunner til at staten må eie Entra, som er et av landets største eiendomsselskaper. Derfor mener hun det er riktig å redusere statens eierskap.

– Entra er et stort, kommersielt eiendomsselskap, som konkurrerer med en rekke private aktører i et velfungerende marked. Jeg er opptatt av et mangfoldig eierskap i næringslivet og regjeringen vil styrke det private eierskapet, sier Mæland.

Tidspunktet for en børsnotering er ikke klar, men avhenger av godkjenninger fra Oslo Børs og markedsutviklingen. Departementet planlegger å utstede nye aksjer for å nedbetale deler av Entras gjeld, samt å selge eksisterende aksjer som i dag eies av Nærings- og handelsdepartementet.

Eller har Aqualis inngått en avtale med Saudi Aramco. Verdien er konfidensiell.

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene

Kommentarer til denne saken