NA24.no


Valutaoppdateringen skjedde ved børsåpning i Kina mandag og er en nedgang på 0,2 prosent mot den amerikanske dollaren siden forrige justering. På bildet: Beijings finansstrøk.
Valutaoppdateringen skjedde ved børsåpning i Kina mandag og er en nedgang på 0,2 prosent mot den amerikanske dollaren siden forrige justering. På bildet: Beijings finansstrøk. Foto: CobbleCC (Wikipedia)

Kina nedjusterer valutaen igjen

Sist oppdatert:
Kinas sentralbank har satt den offisielle kursen for yuan ned til 6,4495 per dollar. Lavere verdi har ikke den kinesiske valutaen hatt siden juli 2011.

Valutaoppdateringen skjedde ved børsåpning i Kina mandag og er en nedgang på 0,2 prosent mot den amerikanske dollaren siden forrige justering.

Den siste tiden har flere spurt seg hvor lenge sentralbanken vil fortsette å la yuanen synke mot dollaren. Etter børsstenging fredag uttalte sentralbanken at den har lansert en ny indeks for valutakursen, et grep enkelte meglere mener vil føre til at kursen vil synke ytterligere.

Nåværende nivå er det laveste for den kinesiske valutaen mot dollar på fire og et halvt år.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere