NA24.no

Kina på høygir

KINAS METROPOL: Shanghai er en by med kontinuerlige endringer, noe som gir deler av byen en svært «futuristisk look».
KINAS METROPOL: Shanghai er en by med kontinuerlige endringer, noe som gir deler av byen en svært «futuristisk look». Foto: Shutterstock
Sist oppdatert:
Den kinesiske økonomien har ikke steget raskere siden 2007.

Kinas vekst i fjerde kvartal har ikke vært så høy på to år. Landet har dermed sluppet unna den globale nedgangen i økonomien, men samtidig fått økt press på at landet må redusere sin utlånsvekst.

Landets bruttonasjonalprodukt steg 10,7 prosent i forhold til samme periode i fjor, noe som var mer enn ventede 10,5 prosent. Veksten i eiendomsprisene skaper problemer for styringen av økonomien for kinesiske myndigheter.

Øker renten?
Den nye rapporten fra Kina øker også spekulasjonene om at renten landet vil settes opp.

Børsene i Shanghai var lite endret etter BNP-tallene.

Flere analytikere nyhetsbyrået Bloomberg har snakket med, mener at et endring av renten i Kina nå er rett rundt hjørnet.


Verdens vekstmotor
Tallene viser at Kinas økonomi ikke løftet seg over den japanske i fjor. Dette til tross for at den japanske økonomien falt i fjor.

Denne endringen kan raskt komme. Verdensbanken venter at at Kinas vekst vil være på 9 prosent i år, mens anslagget for hele verden er på 2,7 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere