Kina sendte Asia ned

Kinas rentebeslutning sendte de asiatiske børsene ned selv om aksjene i Shanghai klatret videre opp.

28.04.06 08:18

De asiatiske aksjemarkedene fikk den største tilbakegangen på to uker. Nyheten om at den kinesiske sentralbanken setter opp styringsrenten fikk investorene i Asia til å bli mer avventende i sine spekulasjoner.

Avgjørelsen om at sette opp styringsrenten i Kina til 5,85 prosent kommer etter at den kinesiske økonomien vokste med 10,2 prosent i første kvartal. Den siste tiden har den økonomiske oppgangen i Kina vært drivkraften bak de gode tidene i Europa, USA og Asia.

Råvareprisene har stukket til himmels på skyhøy etterspørsel fra kineserne og dette har smittet over på verdensøkonomien.

I Kina steg Shanghai Composite-indeksen 0,6 prosent etter først å ha vært sendt ned 1,9 prosent. Kinesiske forretningsbanker ledet an i oppgangen på utsikter om bedre marginer på sine utlån i forbindelse med renteoppgangen.

Den brede Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific-indeksen som følger mer enn 1.000 aksjer i regionen falt tilbake 1,1 prosent til 136,62 poeng. Dermed endte uken med en nedgang på rundt 0,4 prosent.

I Japan falt Nikkei 225-indeksen 1,2 prosent til 16.907,56 poeng. I Hongkong endte Heng Seng ned 1,3 prosent, mens den sørkoreanske Kospi-indeksen sto for den største nedgangen på 2,2 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.