NA24.no

Kina straffer 249 statsansatte for latskap

Beijing (NTB-Reuters): Kinas kamp mot korrupsjon har ført til at 249 statsansatte har fått sparken eller blitt degradert fra sine stillinger for latskap og sommel.

– Formålet med å holde dem ansvarlige er å fremme arbeid og få bukt med latskapen i staten. Vi må sikre at dette årets økonomiske mål kan nås, sier en ikke navngitt tjenestemann til nyhetsbyrået Xinhua.

Av frykt for Kinas omfattende korrupsjonskampanje har flere statsansatte i løpet av de siste 18 månedene foretrukket å ikke gi godkjennelse til større prosjekter for å unngå oppmerksomhet fra korrupsjonsjegerne.

Dermed har statlige midler som var øremerket utviklingsprosjekter, stått ubrukt. Utsettelsene og somlingen har ført til irritasjon fra Beijing, som har truet med å inndra de urørte budsjettene.

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua har 249 statsansatte i 24 provinser fått sparken, blitt degradert fra sine stillinger eller fått advarsler, som følge av en gransking som pågikk fra mai til midten av juni i år. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere