NA24.no

Kina-uro i USA

Aksjemarkedet i Kina raste. Det ryster Wall Street.

Urolighetene i etterkant av onsdagens børsras i Kina smitter over på Wall Street. Investorene i USAs finanshovedstad er også spent på hva sentralbanken mener om den utviklingen for renten og den amerikanske økonomien. Noe svakere jobbvekst i privat næringsliv skuffer også.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjefuturene i New York peker ned i forkant av børsåpningen.

Dow Jones Indicative faller 0,66 prosent samtidig som Nasdaq-futuren faller 0,50 prosent. Den brede S&P 500-futuren blir sendt ned 0,13 prosent.

I den private sektoren ble det skapt 97.000 nye jobber i mai. Det viser en arbeidsmarkedsrapport fra ADP som ble sluppet onsdag ettermiddag.

Dette vil sammen med en antatt jobbvekst i det offentlig vise at antallet nye jobber som ble skapt uten for jordbrukssektoren blir på 123.000 i mai. Dette er svakere enn hva økonomene hadde ventet. Ifølge Marketwatch ventet markedet at 150.000 nye jobber vil bli skapt utenfor jordbruket.

Aksjemarkedet vil også følge nøye med på referatet fra den amerikanske sentralbankens siste rentemøte. Fasiten fra rentemøtet var at rente ble holdt uendret. Dette var også ventet blant økonomene. Likevel er det knyttet en del spenning til hvordan sentralbanken ser den videre utviklingen for renten.

I Kina ønsker myndighetene å kneble den galopperende spekulasjonen av landets verdipapirer. Myndighetene har prøvd flere forskjellige grep uten at disse har fått ønsket effekt. Nå drar de frem et nytt kort ut av ermet. Gjennom å tredoble avgiften på verdipapirtransaksjoner ønsker myndighetene å ytterligere redusere spekulasjonen.

I Shanghai falt de viktigste indeksene rundt 6,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere