NA24.no

Kina vil ha flere utlendinger

Sist oppdatert:
Kineserne trosser frykten, og ønsker utenlanske investeringer velkomne.

Til tross for at skeptikerne tror utenlandsk valuta kan flomme over den kinesiske valutareserven, vil myndighetene ha flere investorer fra utlandet.

- Vi satser ærlig talt ikke på en rask økonomisk vekst, men vil heller konsentrere oss om effektivitet og utvikling, sa Kinas president Hu Jintao på en pressekonferanse om Kinas økonomi mandag.

Turbofarten i den økonomiske veksten i Kina fortsetter, og de er ikke redde for for mye utenlandsk valuta inn over grensene:

- Kina vil ikke forandre de positive handlingsreglene vi allerede har. Utenlandske investeringer er velkomne, sier Hu Jingyan i det kinesiske handelsdepartementet til BBC.

OECD advarer
Uttalelsen kommer kort tid etter at organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) advarte mot at økte investeringer ville føre til ubalanse i forhold til kinesisk valuta.

Flere analytikere mener det allerede har skjedd.

Valutareservene har økt med 362 millioner bare i første kvartal i år, men Hu Jingyan mener Kina ikke har for mye utenlandsk valuta i forhold til folketallet.

- Vi er 1,3 milliarder mennesker, så det er fremdeles relativt lavt, sa han på en pressekonferanse i dag.

Attraktivt
Kina har de siste årene vært et av mest attraktive landene å investere i.

I fjor brukte utenlandske investorer 389 milliarder kroner i Kina, mens det i 2004 var 391 milliarder i direkte investeringer fra andre land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere