NA24.no

Kinas president møtte Gates

Sist oppdatert:
Business stod foran politikk på programmet da den kinesiske presidenten innledet sitt USA-besøk.

Den kinesiske presidenten, Hu Jintao, startet i natt norsk tid USA-besøket med å møte Microsoft-grunnleggeren Bill Gates.

SE VIDEO:Møtt av demonstranter

Hu og Gates diskuterte spredningen av piratkopier på det kinesiske markedet. Presidenten ankom Seattle for å møte flere ledende forretningsmenn som gjerne ser at de får større innpass på det kinesiske markedet. I en kommentar til pressen sa Hu at han valgte å besøke vestkystbyen på grunn av de to landenes gode handelsforbindelser, ifølge AP.

Det er nylig inngått en større handelsavtale mellom landene. Kina er USAs største eksportmarked, mens amerikanerne importerte varer for mer enn 100 milliarder kroner i 2005.

President Hu vil onsdag blant annet få en omvisning hos flyfabrikanten Boeing. Torsdag vil Hu møte president George W. Bush for samtaler. Kinas omstridte valutapolitikk og landets holdning til Iran og Nord-Korea vil trolig bli tatt opp med den kinesiske presidenten under det fire dager lange USA-besøket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere