NA24.no


TILBYR HJELP: Kinesere melder sin interesse for å bidra til lyntog mellom Oslo og Stockholm. Illustrasjonsbilde.
TILBYR HJELP: Kinesere melder sin interesse for å bidra til lyntog mellom Oslo og Stockholm. Illustrasjonsbilde. Foto: John Macdougall (AFP)

Kinesere vil investere i lyntog Oslo-Stockholm

- Vi vil gjerne samarbeide med Norge og Sverige om lyntog, sier kinesiske Huang Xin.

Krefter som jobber for å få på plass høyhastighetstog mellom Oslo og Stockholm ser mot Kina for hjelp, skriver Dagsavisen.

Alf S. Johansen, prosjektkoordinator for EU-prosjektet TENTacle, sier til avisen at det råder en manglende interesse hos norske og svenske toppolitikere for høyhastighetstog.

- Derfor ser vi nå i stedet på muligheten for å få den kinesiske staten til å bli med på finanseringen av høyhastighetsbanen mellom Oslo og Stockholm, sier Johansen, som også er sekretariatsleder i Grensekomiteen Värmland-Østfold.

Denne uka har han hatt besøk i Norge av en kinesisk delegasjon ledet av Huang Xin, visepresident i en kinesisk komité som jobber for å fremme internasjonalt økonomisk og teknologisk samarbeid.

- Vi vil gjerne samarbeide med Norge og Sverige om dette prosjektet, både med arbeidskraft, vår kompetanse og ved å bidra til finansieringen av det, sier Huang Xin til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere