NA24.no

Kinesere vil investere i lyntog Oslo-Stockholm


TILBYR HJELP: Kinesere melder sin interesse for å bidra til lyntog mellom Oslo og Stockholm. Illustrasjonsbilde.
TILBYR HJELP: Kinesere melder sin interesse for å bidra til lyntog mellom Oslo og Stockholm. Illustrasjonsbilde. Foto: John Macdougall (AFP)
- Vi vil gjerne samarbeide med Norge og Sverige om lyntog, sier kinesiske Huang Xin.

Krefter som jobber for å få på plass høyhastighetstog mellom Oslo og Stockholm ser mot Kina for hjelp, skriver Dagsavisen.

Alf S. Johansen, prosjektkoordinator for EU-prosjektet TENTacle, sier til avisen at det råder en manglende interesse hos norske og svenske toppolitikere for høyhastighetstog.

- Derfor ser vi nå i stedet på muligheten for å få den kinesiske staten til å bli med på finanseringen av høyhastighetsbanen mellom Oslo og Stockholm, sier Johansen, som også er sekretariatsleder i Grensekomiteen Värmland-Østfold.

Denne uka har han hatt besøk i Norge av en kinesisk delegasjon ledet av Huang Xin, visepresident i en kinesisk komité som jobber for å fremme internasjonalt økonomisk og teknologisk samarbeid.

- Vi vil gjerne samarbeide med Norge og Sverige om dette prosjektet, både med arbeidskraft, vår kompetanse og ved å bidra til finansieringen av det, sier Huang Xin til Dagsavisen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere