NA24.no

Kineserne kjøper SAAB

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kinesiske BAIC har tegnet en avtale om kjøp av deler av den hardt rammede bilfabrikken.

Den velinformerte Wall Street Journal skrev søndag at SAAB-eieren General Motors skulle har inngått en avtale om å selge ut deler av den svenske bilfabrikken SAAB Automobile. Ifølge en anonym kilde skal avtalen ha blitt signert i helgen, og kjøperen av SAAB-delene er kinesiske BAIC.

Nå bekreftes opplysningen av BAIC. Det kinesiske selskapet har vært inne som en av byderne på den svenske bilfabrikken, men nå vil kineserne kun ha deler av SAAB.

To modeller
Kineserne er interessert i verktøy og bilteknikk for to av SAABs nåværende modeller, nemlig 9-3 og 9-5. Teknikken i disse bilene skal integreres i den kinesiske bilfabrikkens egne biler.

BAIC er Kinas femte største bilfabrikk, og har ambisjoner på det internasjonale bilmarkedet. Nå vil de produsere SAAB 9-3 og 9-5 i Kina, og ikke på SAAB-fabrikken i Sverige.

Slutten for SAAB
Et salg av SAAB stykkevis og delt, betyr slutten for hovedkontoret i Sverige. Mye tyder på at General Motors nå dropper sporet om å selge SAAB som en selvstendig bilfabrikk, noe som vil ramme store deler av de SAAB-ansatte.

Avtalen mellom BAIC og General Motors innebærer at store deler av innmaten i SAAB selges ut. Kineserne skriver imidlertid på sine sider at det kan være aktuelt å utvide samarbeidet ytterligere.

Ifølge Reuters sikret BAIC seg et lån på 20 milliarder yuan (litt under 20 milliarder kroner) fra Den kineiske sentralbanken i forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere