NA24.no

Kineserne ruller i luksus

Kinas økonomiske vekst har fått rike kinesere til å storhandle luksusbiler.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter at Kinas innbyggere i flere år har handlet merkeklær til den store gullmedaljen er det nå luksusbilen fremfor noen, Rolls Royce, som er det store. Bare i år har det blitt solgt mer enn 60 prosent flere av disse enn hva tilfellet var i fjor, ifølge AP.

NA24 - din næringslivsavis

Den britiske produsenten har med det fått Kina som sitt kraftigst voksende marked og dermed skal det satses enda hardere.

Rolls til 22 mill.
- Vi dobler nå antallet salgssteder i Kina. Det tror jeg vil skape ennå mer vekst i 2007, og da spesielt ettersom vi utvider sortimentet av våre biler med lanseringen av en kabriolet om få uker, sier Ian Robertson, talsmann hos Rolls Royce til AP.

Hotellet Peninsula i Hong Kong har i dag fått sine 14 spesialbestilte Rolls-Royce biler og bestillingen er den største så langt. De håndlagde bilene med prislapper rundt fire millioner kroner stykket har som takk for kjøpet fått sin egen hotellfarge, ifølge di.se.

Ved årets utgang ventes det at 70 rollsroycer har rullet inn på kinesiske veier og den dyreste er den skreddersydde Phantom-bilen som ble solgt for 22 millioner kroner.

Rolls i racerfart
Forøvrig vil også produsentene av Rolls-Royce sette ny fartsrekord for biler. Rekorden på 658 kilometer i timen gjelder for biler drevet av stempelmotor, og det er denne som nå skal slås. Forsøket skal skje neste år og angivelig under North American International Auto Show i Detroit i januar.

Rolls Royce har tidligere vært innehaver av flere fartsrekorder på landjorda, og bilene var de raskeste i verden helt til biler med jetmotor overtok rekordene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere