NA24.no


Kyrre Aamdal i DNB Markets.
Kyrre Aamdal i DNB Markets. Foto: Stig B. Fiksdal (DNB/Flickr)

Kinesiske sentralbanken tar hvileskjær etter sjokkuke

Sist oppdatert:
Den kinesiske sentralbanken roer ned etter å ha sjokkert med tre devalueringer på tre dager.

Kina roer ned valutakursbevegelsene, men lave oljepriser trekker børser og norske kroner ned. Det melder DNB Markets fredag morgen.

Den kinesiske sentralbanken uttalte i går at det ikke var noe grunnlag for at yuanen skal depresiere videre. Sentralbanken viste til at kinas økonomi er sterk, det er vedvarende store driftsbalanseoverskudd, den økonomiske politikken er sunn og store valutareserver er en støtte til valutaen.

Visesentralbanksjefen uttalte at det ikke var noen grunn til å tro at myndighetene venter eller ønsker videre fall for valutaen. Men Reuters viser til kilder som hevder at myndighetene sikter seg inn mot en depresiering på 10 prosent.

- Sentralbanken unnlot å diskutere den pågående kapitalutgangen, den siste tids svake nøkkeltall, virkningene av rentekutt og forventinger om ytterligere kutt og ubalansene i kinesisk økonomi, sier Kyrre Aamdal i DNB Markets.

Som grafen viser har kinesisk yuan sunket kraftig mot amerikanske dollar de siste dagene.

Han mener Kina jobber for gradvise endringer.

- Med uttalelser, pålegg og intervensjoner ser det ut til at myndighetene har lykkes i å stabilisere kursen. Den offisielle midtkursen ble i dag litt sterkere etter nok en markant styrkelse av yuanen mot slutten av handledagen i går, og hittil i dag har markedskursen ligget tett på midtkursen, sier Aamdal.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere