*Nettavisen* Økonomi.

Kirkens Nødhjelp ute av Kabul

De norske ansatte har forlatt hovedkontoret i Kabul. Det er frykt for nye opptøyer i forbindelse med shiamuslimenes Moharam torsdag.

07.02.06 17:22

Den spente situasjonen i Afghanistan gjør at Kirkens Nødhjelp midlertidig trapper ned sin innsats i landet. Tirsdag morgen forlot de norske ansatte hovedkontoret i Kabul. Tre nordmenn har reist til Dubai, en har reist til India og en hjem til Norge, melder Kirkens Nødhjelp i en pressemelding.

- Vi så an situasjonen og besluttet mandag at vi skulle trekke oss ut. Planen er å komme tilbake søndag, men situasjonen i området har ikke akkurat blitt mindre spent etter at vi evakuerte, sier pressetalsmann Arne Grieg Rissnæs i Kirkens Nødhjelp til TV 2 Nettavisen.

40 lokale ansatte fortsetter inntil videre sitt arbeid. Organisasjonen sier den følger sikkerhetssituasjonen nøye. I forbindelse med den shiamuslimske høytiden Moharam torsdag vil det bli tatt ytterligere forholdsregler.

Dersom forholdene normaliserer seg vil de norske ansatte returnere til Afghanistan søndag.

- Kirkens Nødhjelp arbeider i en rekke muslimske land, og våre ansatte har klare instrukser om å holde en lav profil, samt redusere synlighet som for eksempel merking av bygninger og biler. Kirkens Nødhjelp følger den spente situasjonen nøye, og vil i samråd med ambassadene i de ulike landene hele tiden ta de forholdsregler som vi føler er nødvendige, sier Knut Christiansen, utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp, ifølge pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag