NA24.no

Caterpillar er blant selskapene som boikottes.
Caterpillar er blant selskapene som boikottes. Foto: Fotograf: Toby Talbot (AP)

Kirkesamfunn varsler Israel-boikott

Sist oppdatert:
Boikotter selskaper som er aktive i okkuperte områder.

Den presbyterianske kirke i USA, et protestantisk kirkesamfunn med nærmere 2 millioner medlemmer, har besluttet å boikotte selskap som er aktive i de israelskokkuperte områdene på Vestbredden.

Under en avstemning fredag besluttet kirkesamfunnets ledelse å trekke sine investeringer ut av de tre selskapene Caterpillar, Hewlett-Packard og Motorola.

Begrunnelsen er at de tre selskapene tilbyr sine tjenester til israelske soldater og bosettere i de okkuperte områdene.

Kirkesamfunnet viser til at Caterpillar forsyner den israelske hær med bulldosere som brukes til å ødelegge palestinske hjem, rasere palestinske olivenlunder og rydde vei for den israelske muren på Vestbredden.

Hewlett-Packard forsyner ifølge den presbyterianske kirke blant annet Israel med elektroniske systemer som benyttes ved veisperringer, samt med kommunikasjonsutstyr som benyttes for å håndheve marineblokaden av Gazastripen.

Motorola Solutions «forsyner de ulovlige bosetningene med militære kommunikasjons- og overvåkingssystemer», slår kirkesamfunnet fast.

– Beslutningen om å trekke våre investeringer avspeiler på ingen måte noe annet enn kjærlighet til det jødiske og palestinske folk, understreker en talsmann for presbyterianerne.

Kirkesamfunnet fastholder sin støtte både til staten Israel og til opprettelsen av en palestinsk stat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere