NA24.no

Kiwi varsler full priskrig mot Rema 1000

VIL VÆRE BILLIGST: Kiwi skal kutte prisene lavere enn Rema 1000.
VIL VÆRE BILLIGST: Kiwi skal kutte prisene lavere enn Rema 1000. Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Dagligvarekjempene barker sammen i prisslagsmål.

NorgesGruppens billigkjede, Kiwi, lagt om strategien og sier for første gang at de vil utfordre Rema om å være billigst på dagligvarer, skriver E24.

- Det er riktig at vi har bestemt at vi skal være tøffere på gassen når det gjelder pris. Vi jobber nå med å få minst like lave priser som Rema. På sikt skal vi bli billigere, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy til nettstedet.

Rema-sjef Ole Robert Reitan kontrer og lover at hans dagligvarekjede skal gi forbrukerne mest for pengene.

- Hvis konkurransemyndighetene godkjenner at Coop får kjøpe Ica, får vi to store aktører som har over 30 prosent av dagligvaremarkedet, NorgesGruppen og Coop. Men selv om de er større, har vi langt lavere kostnader, slik at jeg kan love at vi fortsatt kommer til å være billigst. Rema skal også være billigst i fremtiden, sier Reitan offensivt til E24.

Dagligvaremarkedet kan blir redusert fra fire til tre store aktører. Det er realiteten dersom Konkurransetilsynet gir Coop lov til å kjøpe opp Ica. Avtalen ble presentert mandag morgen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere