*Nettavisen* Økonomi.

Kjempenyhet til sigarelskere

En engelsk dom gjør at cubanske sigarer kan selges til dumpingpriser.

10.03.07 01:04

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Prisen på cubanske håndrullede sigarer er ventet å kunne bli så mye som halvert, etter at en engelsk dom tillater et firma å imortere sigarer uten sigarmakerens tillatelse, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Under navnet Matercigars Direct har engelske businessmenn kjøpt eksklusive håndrullede sigarer fra en av produsenten Coproacion Habanos’ offiselle leverandører på Cuba, som også solgte små varepartier til utlandet. sigarene ble videresolgt til spotpris på det engelske markedet.

Fordi Habanos var vel vitende om at den lokale leverandøren solgte videre til utenlandske foretak, sa dommen at det var å betrakte som en indirekte tillatelse til import.

Hunters an Frankau var den eneste ditrubutøren som inntil domsavsigelsen fikk imortere sigarer til England. Dommerne mente Mastercigars Direct ikke brøt loven, selv om firmaet altså ikke var den offisielle importøren. Nå ventes det at flere vil følge i deres fotspor.

25 cubanske Espendidos-sigarer koster under 100 pund, eller cirka en femtilapp per stykk, i Havana. Den samme boksen har til nå kostet det syvdoblede i England. EN analytiker spår nå en halvering i prisene, som følge av at sigaren kan komme gjennom nye kanaler, ifølge BBC.

Corporacion Habanos vurderer å anke dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.