NA24.no

Kjemper mot oppsigelser

Sist oppdatert:
Aftenposten må kutte 100 millioner, men prøver å unngå oppsigelser.

– Vi vil få presentert AFP-ordninger med gavepensjon. Det er en god del kollegaer som nærmer seg alderen hvor det vil kunne bli aktuelt å gå av med pensjon. Vi er veldig opptatt av at det ikke skal oppleves som press for noen. En del vil også få tilbud om å søke sluttpakker, sier klubbleder Gunnar Kagge på vei inn med møte med ledelsen.

NA24 - Din næringslivsavis

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i Aftenposten sier til NA24 at kuttene vil komme i alle steder i litt varierende grad. Den avdelingen som blir mest skjermet for kostnadskutt er nettavdelingen.

– Det er mange ulike virkemidler i forbindelse med kuttene, men når det gjelder bemanning er det gitt tilbudet om gavepensjon til de som er kandidater for det.

Hun legger vekt på at dette er frivillige ordninger og at Aftenposten har forbeholdt seg retten til å innvilge eller avslå søknadene om å gå av.

– Det er viktig at vi beholder kompetansen i avdelingene uten å måtte ty til nyansettelser av personell. Enkelte sektorer er mer utsatt enn andre, slik som it-avdelingen hvor en person kan sitte med nøkkelkompetanse. Vi kan ikke ta ut hele kompetansen.

– Vi har ikke noen tall enda. Det er snakk om noen titalls personer. Jeg er klar over at det er et noe ullent tall, men vi kan ikke være mer konkrete på dette tidspunktet. Det gis ikke alle som har muligheten, sier hun.

Les også: Varsler store kutt i Aftenposten

Effektiviseringkutt
Utenom kutt i bemanningen vil det komme kutt også på andre områder. Skogen Lund understreker at Aftenposten hele tiden jobber med effektivisering på flere områder.

– Vi jobber hele tiden med effektiviseringstiltak som å redusere ekstern bemanning på bruk av for eksempel kundesentre. Der jobber vi med å få trafikken inn i stedet for å benytte oss av eksterne callsentre. Det vil også komme kutt i reisekasser og møtebudsjetter og den type ting.

Hun opplever at de aller fleste ansatte jobber sammen for å finne den beste løsningen. Hun sier at stemningen på huset er preget av situasjonen, men at ledelsen har hatt et godt samarbeid med de ansatte, hvor flere av klubblederne og andre nøkkelpersoner er med på å jobbe på lag med ledelsen.

– Det er en prosess vi har holdt på med en stund, så det komme ikke som noe sjokk. Alle er veldig samstemte i det vi gjør.

– Er det realistisk å kunne kutte 50 millioner kroner i løpet av neste år?

– Alle avdelingene har fått i oppdag å summere hvor mye som kan spares i hver avdeling. Summen vi har fått inn der er mye større enn det vi har bedt om, så dette er svært realistisk.

Det er enda for tidlig å si hvor mange av de ansatte som ønsker å benytte seg av AFP og gavepensjonsordnigen eller sluttpakkene.

– De ansatte fikk presentert dette i dag, men det er klart at klubblederne og avdelingslederne har sikkert sondert terrenget, sier Skogen Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere