NA24.no

Kjemper mot svake tall

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Råvarefall og svake nøkkeltall i Europa setter sitt preg på børsdagen.

Oljeprisen faller videre fra i går ettermiddag og sender Oslo Børs i negativt farvann torsdag,

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen faller 0,60 prosent til 286,37 poeng.

For tredje dag på rad faller oljeprisen torsdag. Forventninger om at arbeidsledigheten øker i USA samt høyere ledighet enn forventet i Europa er med på å trekke oljeprisen nedover.

Sjekk oljeprisen her

Svake signaler
Signaler om at verdensøkonomien bedres raskere enn tidligere antatt har siden vårparten drevet oljeprisen kraftig oppover. De siste ukene har prisen balansert rundt 70 dollar fatet, men flere dårlige nyheter og et generelt sentimentskifte i verdens kapitalmarkeder har sendt oljeprisen i retur. Torsdag faller kontraktene videre. Et fat råolje for levering i august blir handlet til 67,73 dollar fatet torsdag ettermiddag på råvarebørsen i London.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Viktige tall i ettermiddag
Når arbeidsdepartementet i USA torsdag forventes å fremlegge tall som viser at den amerikanske økonomien kvittet seg med 365.000 arbeidsplasser i juni er dette også med på å trekke ned forventningene til oljeetterspørselen fremover. Arbeidsledige amerikanere forbruker mindre olje enn de med full jobb. Fasiten for hvordan det går med det amerikanske arbeidsmarkedet kommer klokken 14.30 norsk tid.

Her kan du lese mer om tilstanden i det europeiske arbeidsmarkedet: Høyeste ledighet på ti år

En analytiker sier til Bloomberg News torsdag formiddag at de fundamentale forholdene fremdeles er ganske svake, og at markedet er særlig bekymret for lagrene av mellomkvalitets destillater. Dette inkluderer fyringsolje, der etterspørselen tar seg opp kraftig på høstparten.

StatoilHydro holder seg imidlertid sterk på børsen. Aksjen stiger 1,01 prosent til 129,80 kroner.

Bulknedtur
Torsdag er det klar nedgang i bulkratene i papirmarkedet. I derivatmarkedet på shippingbørsen Imarex er de viktigste kontraktene fallende torsdag formiddag.

Forwardkontrakten for capesize for juli er ned fra 68,938 dollar per dag onsdag til 60,000 dollar torsdag formiddag. Forwardkontrakten for capesize for tredje kvartal er ned fra 55,610 dollar per dag til 49,500 dollar per dag.

Det bidrar til å sende John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean ned 4,44 prosent til 6,02 kroner, mens

Lunkent i Europa
På de europeiske markedene er det også lunken stemning, blant annet som følge av de nye ledighetstallene i eurosonen. Investorene venter på rentebeslutning fra Den europeiske sentralbanken i tillegg til ukentlige jobbtall fra USA.

I Frankfurt faller DAX-indeksen 1,71 prosent, mens CAC 40 i Paris er ned 1,26 prosent. Londons FTSE 100 faller 0,76 prosent. I Skandinavia er OMX-København ned 1,21 prosent mens OMX Stockholm faller 0,77 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere