NA24.no

Kjempesmell i inkasso

Foto: Montasje (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Inkassoselskapet Aktiv Kapital er i diskusjon med bankene om gjelden.

Inkassoselskapet Aktiv Kapital hadde et særdeles svakt fjerde kvartal, viser tallene som kom torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet hadde driftsinntekter på 303 millioner kroner i kvartalet, mot 350 millioner samme periode året før. Driftsresultatet før avskrivninger og skatt endte på 348 millioner kroner, fire millioner svakere enn i 2007.

- Grunnen til at selskapets inntekter faller er at enkelte porteføljer har utviklet seg svakere enn ventet, skriver selskapet i en melding.

Skriver ned porteføljen
Denne utviklingen fører også til at selskapet må skrive ned porteføljen med hele 361,4 millioner kroner, noe som er med på å svekke resultatet kraftig. Driftsresultatet endte på -313 millioner kroner, langt verre enn overskuddet på 114 millioner samme periode året før.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Underskuddet før skatt endte på 107 millioner kroner. Det er en resultatsvekkelse på over 160 millioner, ettersom overskuddet året før var på 53,9 millioner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dialog med bankene
Netto rentebærende gjeld var på 2,85 milliarder kroner ved utgangen av 2008.

- Selskapet er for øyeblikket i dialog med bankene vedrørende nedbetalingsprofilen på lånet. Målet er å harmonisere kontantstrømmen fra porteføljene og tilbakebetalingen av lånet, skriver Aktiv Kapital i kvartalsrapporten.

Aktiv Kapital startet i januar et program for å redusere kostnadene med 100 millioner kroner på årsbasis. Disse kuttene skal ha full effekt fra tredje kvartal, men allerede nå merker man konsekvensene, skrives det i rapporten.

For året som helhet svekket inntektene seg fra 1,48 milliarder kroner til 1,35 milliarder. Selskapet fikk et underskudd på 180,4 millioner kroner i 2008, og et overskudd på 377,3 millioner i 2007. Som en konsekvens vil det ikke bli betalt utbytte for 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere