NA24.no

Kjempetap på meglerhus

Platou-sjef Peter M. Anker har brent seg skikkelig på Glitnir-oppkjøpet.

R. S. Platous oppkjøp av Glitnir har blitt en dyr affære. Hittil i år har Anker måttet ta nedskrivninger og restruktureringskostnader på 95 millioner kroner. Han regner med å ta ytterligere 60 millioner kroner i nedskrivninger på selskapets engasjementer, skriver Dagens Næringsliv.

Platou kjøpte i fjor Glitnirs norske aksjemeglerhus. Tanken var å få en synergi mellom aksjehandelen og Platous skipsmeglingsvirksomhet. Til Dagens Næringsliv sier Anker at due- dilligence-prosessen ble gjennomført for fort og for dårlig. Dette resulterte i at man ikke klarte å se problemene i alle Glitnirs engasjementer.

- Glitnir hadde en bedriftskultur som var ganske annerledes enn vi har i R.S. Platou. Det var tydelig at risikoviljen i liten grad tok hensyn til eksponeringen forretningene påførte eierne på Island. Noen av de ansatte var mest opptatt av å maksimere inntekter og bonus og tok lite hensyn til balanserisikoen dette medførte, sier Anker til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere