NA24.no

Kjendis-investorer selger

Sist oppdatert:
Børs-kjendisene selger unna aksjer. Da gjelder det å passe seg.

Proffene selger og da gjelder det å passe seg, skriver Finansavisen. Kjell Inge Røkke, Jan Haudemann-Andersen, Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad har alle fylt opp kontoen med kontanter den siste tiden.

NA24 - din næringslivsavis

Jan Haudemann-Andersen solgte store mengder aksjer i oljeselskapet PA Resources i forrige uke. Haudemann-Andersen har vært aktiv på Oslo Børs siden tidlig på 1980-tallet og er en erfaren investor. Øystein Stray Spetalen sikret for ikke lenge siden en gevinst på 209 millioner kroner, etter at han solgte unna Salmar-aksjer for 463 millioner kroner. Spetalen er kjent som en «street smart» investor.

Arne Blystad har blant annet solgt aksjer i Eitzen Chemical og Abbot-aksjer som han fikk i bytte for Songa Drilling-aksjer. Blystad har totalt kvittet seg med aksjer for 2,2 milliarder kroner. Den suverent største selgeren er imidlertid Kjell Inge Røkke som har solgt aksjer i Aker, Aker Yards og Aker Kværner for hele 15,5 milliarder kroner. Dermed står han godt rustet til å kjøpe om markedet skulle falle mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere