Kjendis-milliardær blir sensurert

Flygigant mener super-riking ikke sømmer seg på deres filmvisninger.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Britiske British Airways har på sine visninger sensurert ut Richard Branson fra hans rolle i den siste James Bond-filmen, Casino Royale, ifølge CNN.com.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken til at Sir Richard Branson ikke vises på selskapets fly er antakelig at han er eieren av British Airways flykonkurrent Virgin. I tillegg har selskapet også retusjert bort en halefinne av et Virgin-fly i den samme filmen.

Sensurer dårlig smak
En talsmann for British Airways sier at selskapet bare ser igjennom filmer før de blir vist på flyene og at de regelmessig endrer filmene i forkant når det gjelder smak og hva som sømmer seg, ifølge CNN.com.

Den siste James Bond-filmen ble en kjempesuksess og slo mange salgsrekorder når det gjelder Bond-filmer.

Selskapet som er blitt sensurert hevder imidlertid ikke at de operer med samme praksis og at passasjerene bør få se filmene i sin helhet.

- Vi mener at passasjerene bør få se hele filmen, og ingenting annet enn hele filmen, sier en talskvinne for Virgin, ifølge avisen.

Flere feider
Dette er bare siste del av en langvarig konflikt selskapene imellom. I fjor ble Virgin identifisert som kilden til at britiske og amerikanske myndigheter med informasjon om at British Airways skal ha vært innblandet i kartellvirksomhet om blant annet flybillettpriser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag