NA24.no

Kjendisadvokat nekter å godta konkursen

(Merete Prestkvern)
Sist oppdatert:

(Oppland Arbeiderblad) Advokat Håkon Ø. Schiong vil ikke godta at lagmannsretten slo ham konkurs. Nå er saken anket til høyesterett.

– Vi har anket fordi vi mener det er ytterligere argumenter som vi mener høyesterett bør ta stilling til, sier Schiongs advokat Kjell Myrland til OA.

Schiong mest kjent som forsvareren til finansmannen Ole Christian Bach.

18,5 mill
Han var tirsdag på reise og hadde ikke anledning til å utdype nærmere hva disse argumentene går ut på.

I lagmannsretten erkjente Schiong at han ikke kunne gjøre opp for seg. Ifølge Finansavisen har dette nå endret seg. Avisen skrev i går at Schiong mener å ha verdier for 18,5 millioner kroner. Bostyrer Richard Søfteland Jensen mener anslagene er «vesentlig for høye».

Betalte ikke
Det er nå nesten to måneder siden Eidsivating lagmannsrett slo Schiong konkurs etter at Harestua eiendom tok ham til retten da han ikke hadde betalt husleie på over tre år. Schiong har nå 41 kreditorer mot seg.

De har framsatt krav for nesten 16 millioner kroner. Av dette utgjør den utløsende husleien 650.000 kroner, mens DNB har sagt opp et huslån på over ni millioner kroner.

Villa på Grua
Lagmannsretten har vurdert Schiongs eiendeler til å være verdt mellom 5,5 og 6,5 millioner kroner, i beste fall mellom 9,5 og 11 millioner dersom han eier både bolig og bil alene.

En rekke eierskapsforhold er nemlig uavklart, men uansett sitter Schiong på mindre verdier enn nødvendig for å dekke kravene.

For Schiong er kampen mot konkurs også en kamp for å beholde villaen på Grua og å få tilbake advokatbevillingen.

Les flere saker fra Oppland Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere