Kjendisene festet med Stordalen

Foto: Scanpix (Scanpix)

16.05.13 22:07

Kulturpersonlighet Jan Fredrik Karlsen startet i 2002 managementselskapet Playroom. Fem år etter ble virksomheten utvidet med et eventselskap, og Karlsen fikk Petter Stordalen med seg på eiersiden.

Selskapet Playroom Event har spesialisert seg på å tilrettelegge for sosiale arrangementer.

Og det er ingen tvil om at det kan lønne seg å feste.

Festet for 100 millioner
Playroom Event økte nemlig i fjor omsetningen med nesten 30 prosent, fra 77,8 millioner kroner i 2011 til vel 99 millioner kroner. Det viser de ferske regnskapstallene for eventselskapet.

- Det er ikke så mye å kommentere annet enn at vi er fornøyd med 2012 for hele underholdningshuset, sier Trond Kvernstrøm, daglig leder i A Nice Company, til Nettavisen NA24.

Selskapet fikk et driftsresultat på 12,5 millioner kroner, opp fra 6,1 millioner kroner i 2011. Det utgjør en økning på solide 103 prosent. Resultatet etter skatt havnet på 8,9 millioner kroner i 2012.

- Vi betrakter eventmarkedet som en viktig del av vår strategi med å ha et underholdningshus i Norge, sier Kvernstrøm.

Målet er å bli enda større.

- Jeg vil ikke uttale meg for hele bransjen, men hos oss har vi større ambisjoner og venter ytterligere vekst.

Underholdningshuset består av en rekke selskaper, blant annet Monster, One Big Happy Family, Playroom, Rakett, Heartbeat, og Sound Of Music.

- Nå er vi under samme eiere og det er en del synergier mellom de ulike merkene som kan gi oss ytterligere vekst, sier Kvernstrøm, som i sin tid grunnla Monster.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix

Kjøpte Playroom
I fjor ble Playroom-konsernet solgt til TV-produksjonskonsernet Nice. Ifølge DN havner prisen for kjøpet på 60-80 millioner, avhengig av resultatutviklingen de neste årene.

- Vi har alltid sagt at vi tar fest på alvor. Sannheten er vel nå at jeg nesten er i pluss på festingen min. Finansdirektør Mads Koch sier vi har en avkastning på 500-700 prosent på Playroom, sa Petter Stordalen til avisen.

Gjennom Home Invest eide Stordalen 20 prosent av selskapet, mens Karlsen satt på 38 prosent. Stordalen har selv brukt Playroom til å arrangere flere av sine største fester.

I Norge består Nice av en rekke selskaper under Monster-paraplyen samt TV-produsenten Limelight.

Jens Kristian Nesse som også var storeier i Playroom før salget er oppført som daglig leder i selskapet. For sin innsats fikk han en lønn på 1,2 millioner kroner.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix

Arrangerer svenskefesten
Torsdag kveld er også Playroom i vinden.

Selskapet står nemlig bak Petter Stordalens 16. mai-fest, som i år har fått svensketema.

Det spares på lite når Stordalen-paret inviterer til fest, og etter det Side2 kjenner til vil Carola Häggkvist overvære den kjendisspekkede festen, hvor det visstnok vil bli servert champagne, vin og kjøttboller.

- Jag er en svenske
Invitasjonene til den årlige begivenheten ble sendt i spesialdesignede snusbokser, i gult og blått, med påskriften: «Det bor en partysvenske i oss alla», en påstand Petter beviste for sin egen del da han i 2012 innviet Clarion Post Hotel i Göteborg ved å proklamere «Jag er en svenske».

SE INNVIELSEN I GÖTEBORG i 2012 HER: (Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED

At Petter ønsker å feire svensken er kanskje ikke så rart. I fjor ble Nordic Choice Hotels Sveriges største hotellselskap målt i antall hoteller. Samtidig leverte selskapet gode resultater.

Les: Serverer köttbullar på milliardærfest

Jan Fredrik Karlsen har ikke svart på Nettavisen NA24s henvendelser.

SE BILDER FRA FJORÅRETS BEGIVENHET:

5118

Les også: Nettavisens liveblogg om 17. mai

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.