NA24.no

Kjendiser og politikere i aksjekollaps

Foto: Inge Berge (NA24)
Sist oppdatert:
En rekke kjente folk skal ha investert i aksjeklubben TA Invest.

Ifølge Finansavisen skal det ha vært stortingspolitikere og kjendiser med i aksjeklubben TA Invest. De to som står bak klubben er anmeldt for en Madoff-lignende svindel.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge avisen ble aksjesparerklubben startet på Ski Videregående, hvor den ene bedragerisiktede på den tiden var studieinspektør. Allerede i 2005 skal klubben ha hatt 100 millioner kroner på kontoen. For et par uker siden skal det ha blitt lagt frem dokumentasjon på at det innbetalte beløpet var på 394 millioner kroner i klubben. I tillegg til dette kom den angivelige avkastningen, som skal ha brakt det totale beløpet opp i 523 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Løgn
I en rapport som ble presentert for medlemmene ble det påstått at mesteparten av midlene var investert i obligasjoner. Dette viste seg å være løgn.

Finansavisen skriver at aksjesparerklubben ble avviklet i mars. Årsaken var store likviditetsproblemer. På dette tidspunktet disponerte altså klubben 523 millioner kroner på vegne av 300 medlemmer.

Store eiendommer
Samboerparet som er mistenkt har handlet eiendommer for store penger. Totalt har fem banker sikkerhet på 500 millioner kroner i parets eiendommer i Oslo og Trondheim.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere