*Nettavisen* Økonomi.

Kjendishacker ble hacket

Nettsiden til verdens mest kjente hacker ble i helgen utsatt for pubertale hackere.

Kevin Mitnick ble på midten av 90-tallet verdenskjent etter at han hadde klart å hacke seg inn i systemene til selskaper som Nokia, Fujitsu og Motorola.

Fortsatt verdens mest kjente
I dag er han trolig fortsatt tidenes mest kjente hacker, etter at det i 2000 ble laget en film løst basert på hans aktiviteter.

I helga var det derimot hans egne nettsider som ble utsatt for det som ser ut til å være pubertale, pakistanske hackere. Hackerne skal ha fått kontroll over hele serveren som nettsiden hans ble lagret på, og byttet ut forsiden med mindre flatterende manipulerte bilder av Mitnick sammen med ufint språk, melder Cnet .

- Pinlig
- Heldigvis lagrer jeg ikke konfidensiell data på mine nettsider, så det var ikke så farlig. Men selvfølgelig, det er pinlig å bli hacket, ingen liker det, sier Mitnick til nettstedet.

På serveren som Mitnick har sine hjemmesider er det også lagret en rekke andre nettsteder. Selv om hackerne skal ha hatt full kontroll over serveren, var det bare hans hjemmesider som ble rørt av hackerne.

- Det var en haug med andre kunder, inkludert meg selv, men min side var den eneste som ble berørt, så jeg var trolig målet, forteller han.

Hackerne får ikke skryt
Hvis hackerne hadde håpet på skryt fra den tidligere hackeren, tok de feil.

- Det er en form for idioti, de gjør det for å få oppmerksomhet. Når jeg var hacket, sank jeg aldri så lavt som å bytte ut forsiden på en side, for det er mer som vandalisme, og er ikke no gøy. Det handler mer om å komme seg inn, være usynlig og se seg rundt, sier Mitnick.

Ukjent hvordan de kom seg inn
Det er ikke kjent hva som er årsaken til at hackerne fikk innpass, men det er sannsynlig at sikkerhetshull på en av de andre nettsidene på serveren gav hackerne adgang.

- Når du lagrer nettsteder, så er din sikkerhet aldri bedre enn dine kunders sikkerhet. Du må leve med det. Hvis du vil heve sikkerheten, må du sette opp alt selv. Jeg har ikke tid til å vedlikeholde en slik side, sier Mitnick, som ikke har noen planer om å bytte leverandør som en følge av dette.

Mitnick er ventet å komme på besøkt til Norge på konferansen Paranoia i slutten av oktober.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.