*Nettavisen* Økonomi.

Kjendismeglerens luksushus er dødt

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Meglerfirmaet Poppe & Co legges ned.

10.10.10 13:48

Petter Andreas Poppe har tjent en formue på selge norske luksushus. For et par år siden var champagnemegleren høyden av sin makt etter å ha etablert seg med fasjonable lokaler i Drammensveien.

Men verken firmalogo med gullskrift (se bilde) eller flott adresse hjalp da finanskrisen satte inn.

LES OGSÅ: Kjendismegler ferdig i eget selskap

«Poppe & Co Eiendomsmegling AS har besluttet at selskapet skal avvikles. Dette innebærer at selskapet leverer inn sin tillatelse til å drive eiendomsmegling», står det på meglerhusets hjemmeside.

Overfører 120 oppdrag
- Alle oppdrag som er solgt eller formidlingsført, avsluttes i Poppe & Co, og under advokat Sæverud og Kristensen sin advokatbevilgning. De oppdragsgiverne som har aktive oppdrag, dvs oppdrag som ikke er solgt eller formidlingsført, har fått tilbud om å flytte oppdraget til Saga (den nye selskapet som meglerne etablerer, red.anm.) Inkludert prosjektoppdrag er det snakk om ca 120 aktive oppdrag som er flyttet eller blir flyttet fra Poppe & Co til Saga, skriver daglig leder Axel Thomassen i Poppe & Co i en epost til Nettavisen.

Partner og advokat Jørn Terje Kristensen i Sæverud & Kristensen AS er styreformann i Poppe & Co.

Det er ikke bare finanskrisen som ga Poppe en på trynet. I januar 2009 ble firmaet dømt til å betale en større erstatning i forbindelse med det famøse luksusprosjektet Krystallen på Kvitfjell.

Poppe & Co ble dømt til å betale erstatning til utbygger etter å ha solgt ferieleiligheter til kjøpere som viste seg å ha mangelfull finansiering.

LES OGSÅ:Poppe nær stupet

- Klientmidler trygge
Det har ikke lykkes NA24 å komme i kontakt med Jørn Terje Kristensen.

Men Arne Bruusgaard, som koordinerer avviklingen av Poppe & Co, sier at ingen kunder vil tape penger - klientmidlene er trygge.

Etter det Nettavisen får opplyst fra kilder i Poppe-systemet har Poppe-navnet blitt en belastning for virksomheten. Alle skandalene rundt den tildigere gründeren og supermegleren har sørget for dette.

Poppe selv måtte forlate virksomheten tidlligere i år, blant annet etter påstander om diskutable private uttak fra virksomheten.

Ble en belastning
Kostnadsnivået i firmaet har vært høyt - blant annet med leasingavtaler tilpasset 65 ansatte - og det var ikke mulig å håndtere dette med bare 8 meglere igjen, får Nettavisen opplyst.

Videre er det utfordringer i forbindelse med tvistesaker som er knyttet opp mot meglere som har forlatt selskapet.

Konklusjonen har vært at partnerne ikke har ønsket å satse egne penger på et selskap med så mange utfordringer og stor usikkerhet.

Nytt selskap
Det er opprettet et nytt selskap - Saga Bolig og Prosjektmegling - som skal overta løpende oppdrag. Dette selskapet ledes av Axel Thommassen, med Mats Alexander Sæverud som styreformann.

Klikk på bildet for å forstørre.

Selskapet har adresse St. Olavs gate 21. Daglig leder Axel Christian Thommassen hadde samme jobb i Poppe & Co.

Tjente og tapte
2007 tjente Poppe en formue da han solgte halvparten av meglerhuset til Nordisk Eiendomsforretning og eiendomsbaronene Bo Christer Wik (43) og Per Karsten Ims (44).

Siden gikk det skeis, både for Poppe og de nye eierne.

Petter Andreas Poppes heleide selskap Fredrikke Holding - der han hadde eiendomsmeglingsvirksomheten - tapt 50 millioner kroner i 2007, og 30 millioner i 2008.

Nordisk Eiendomsforretning tapte 330 millioner kroner i denne perioden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge selskapsregisteret eies Poppe & Co Eiendomsmegling nå av Poppe & Co Holding, som igjen eies med 15 prosent av Petter Andreas Poppe, og 85 prosent av selskapet Congessi. Congessi eies av Wik og Ims.

Underskuddet i Poppe & Co Holding var nær 100 millioner kroner i 2008.

Les flere saker na24

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.